1997

Curs inițiere în speologie martie- aprilie 1997 ediția aIII-a  


Istoria continuă si Prusik Timișoara vine cu o nouă ediție a Cursului de speologie ce acoperă numeroase domenii în vederea inițierii noilor speologi. Printre acestea sunt :  carstologie, biospeologie, topografie, tehnica speologica alpina (TSA), protectie si ecologie subterana, salvaspeo, fotografie subterana si altele. Expeditia “-1000 ” Pierre Saint-Martin, Franta, august 1997 

    Asociația Prusik prin intermediul Federației Române de Speologie a participat la expediția internaționala "-1000" din Franța în rețeaua subterană Pierre Saint-Martin in perioada 10 august - 20 august 1997.

    La data respectivă expediția "-1000" a reprezentat o premieră natională pentru speologia română, prilej oferit de Federația Franceză de Speologie pe baza acordului biguvernamental încheiat în anul 1996 între România și Franța.

    Amplasarea rețelei Pierre Saint-Martin este situată țn masivul Pierre Saint-Martin din M-tii Pirinei aflat pe granița franco-spaniolă. Această rețea ocupă în august 1997 poziția a treisprezecea în topul peșterilor cu denivelările cele mai mari. Astfel Saint-Martin are o denivelare totala de -1342 m și o lungime de peste 50 km.

    Expediția s-a desfășurat pe următorul itinerariu:

    Coordonatorul tehnic al expediției a fost Andrei Posmosanu, antrenor federal.

  Din partea AS Prusik Timișoara a participat Adrian Oprin si Ion Tudor(Jean).