2014

Cursul anual de inițiere în speologie ediția a XIX-a perioada 30 aprilie - 18 iunie 2014

 Asociația Speologică PRUSIK Timișoara te invită să cunoști aventura în pesteră!   Asociația Speologică Prusik Timișoara a organizat și anul acesta Cursul de Inițiere în Speologie începand cu 30 aprilie 2014.

   Timp de 7 saptămâni, în perioada 30 aprilie – 18 iunie, au fost cursuri teoretice interactive și prezentări video în fiecare după-masa de miercuri, între orele 18 – 20:30, la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul UPT - Sala H1.

   Cursurile teoretice acoperă noțiunile generale de cunoaștere a mediului subteran pentru nivelul inițiere.

   În plus în această perioadă au fost și 3 ieșiri la munte pentru partea aplicată a cursului - vizitările de peșteri, mai precis în zonele Băile Herculane și împrejurimi, Valea Sighiștelului și Cheile Carașului.


 8 noiembrie 2014 -Aniversarea Prusik 20 de ani


Asociația Speologică Prusik Timișoara a serbat aniversarea a 20 de ani de activitate speologică împreună cu toti cei dornici să li se alăture fie că au fost la primul contact cu speologia, fie că aveau casca nouă sau deja tocită. Ne-am bucurat împreună de rezultatele obtinute de-a lungul anilor, din împletirea stiintei cu arta și pasiunea. Hărti de peșteră, fotografii inedite, momente din cele mai importante expediții sau din cadrul cursurilor de inițiere, toate realizate de membrii Asociatiei, sunt cateva din ingredientele cu carea am aprins sau am reaprins dorința de a cunoaște mediul subteran. Aniversarea a avut loc in data de 8 noiembrie la Sala Continental din cadrul Hotelului Continental