2019

Cursul anual de inițiere în speologie ediția a XXIV-a perioada 8 mai - 5 iunie 2016


  Anul 2019, la fel ca anii anteriori vine cu o nouă ediție a cursului Descoperă lumea peșterilor , curs ce urmărește inițierea a noi viitori speologi. La fel  ca în anii anteriori și în acest an s-a ținut atat parte teoretică cât și parte practică, precum și vizitele in Cheile Carașului și Cheile Sighiștelului, dar si antrenament tehnică speologică alpină. Toate au fost făcute intr-o atmosferă plină de voie bună cu foc de tabără și ceaun. 

Tabăra  de speologie din Zona Căvăran -Peștere  5.07-14.07.2019


În perioada 5-14 iulie, a avut loc cea de a cincea ediţie a Taberei de speologie în zona Constantin Daicoviciu, organizată de colegul nostru Florin Petru Horak, la Maciova, o nouă locație, până acum celelalte tabere fiind în localitatea Peștere ținute. Acţiunea a avut ca scop continuarea cartografierii cavităţilor rămase nefinalizate anul trecut, dar şi descoperirea altor galerii noi. În perioada taberei s-au făcut ridicări topografice în Avenul Zânelor, avenul de lângă Ponorul cu Ţug şi peştera din Ponorul cu Ţug. În Avenul Zânelor s-au topografiat 300 de metri de galerie, iar în avenul de lângă Ponorul cu Ţug şi în Ponorul cu Ţug 600 de metri de galerie. În această perioadă, au trecut prin tabără peste 40 de persoane cares s-au alăturat activității sau doar în vizită.  Atmosfera în tabără a fost mai mult decât frumoasă şi destinsă, în fiecare seară s-a gătit la ceaun și s-a făcut foc de tabără.25 de ani de activitate speologică a Asociației Prusik.


În acest an  Asociația Speologică Prusik din Timisoara a împlinit 25 de ani de existență. Festivitatea Aniversară a avut loc în perioada 4 – 6 Octombrie , în localitatea Constantin Daicoviciu (jud. Caraș Severin), la Căminul Cultural din localitate. Evenimentul aniversar a început cu o întalnire amicală cu povești din ture și nu numai în seara de vineri 4 octombrie la Căminul Cultural din Constantin Daicoviciu, iar sâmbătă în prima parte a zilei doritorii au vizitat câteva din cele mai mari și mai frumoase peșteri din zona Căvăran sau au făcut drumeții pe trasee de exterior. În seara zilei de 5 Octombrie, începând cu orele 17 la Căminul Cultural  s-a desfășurat o expoziție aniversară a celor mai reprezentative fotografii, hărti de peșteră și montaje video din istoria clubului.