2013

Cursul anual de inițiere  în speologie perioada 3 APRILIE - 29 MAI 2013-ediția a XVIII-a   Pentru cei dornici de ieşiri în natură, munte, aventură şi noi explorări Asociația Speologică Prusik  a organizat un nou curs pentru a descoperi cât mai multe persoane interesate de minunata lume a peşterilor în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a cursului de iniţiere în speologie “Descoperă lumea peşterilor”. Anul acesta am avut ocazia să cunoaştem locuri noi şi să ne facem noi prieteni. Cursul de iniţiere a oferit noţiuni teoretice pe care ulterior le-am pus în practică în cadrul excursiilor organizate la munte. Parcurgerea peşterilor, drumeţiile, coborarea pe coardă sunt câteva din provocările pe care nu sa le-am ratat nici anul acesta. De asemena, o parte din secretele fotografiei subterane au fost dezvăluite şi exemplificate în peşterile vizitate. Au fost nelipsite şi lecţiile de educaţie montană şi de prim ajutor. 

20 martie - 10 aprilie  2013 - Expoziţia ”Întuneric și Lumină” la Infocentru Turistic din Timișoara


Pentru prima dată în cadrul Infocentrului Turistic din Timișoara de pe str. Alba Iulia nr. 2, Asociația Speologică Prusik Timișoara a desfășurat în perioada 20.03.2013-10.04.2013 expoziția “Întuneric şi Lumină”.

Expoziţia a încearcat să aducă mai aproape de publicul larg o parte din frumuseţile inedite pe care speologii le descoperă în cursul explorărilor în mediul subteran.
Asociaţia Speologică Prusik Timișoara v-a invitat la vernisajul expoziţiei de artă fotografică subterană “Din adâncul timpului” ce a avut loc la Casa Adam Müller Guttenbrunn în data de 3 decembrie ora 18:30. Expoziţia  a adus în fata publicului cele mai reuşite fotografii realizate în cursul ultimului an de către membrii ai asociaţiei, în incursiunile lor în mediul subteran. Medii ostile şi întunecate la prima vedere, peşterile se pot tansforma datorită imaginaţiei fotografului şi tehnicilor de fotografiere specifice în locuri fascinante, de o frumuseţe aparte. Expoziţia, aflată la cea de-a XIV-a ediţie, a fost deschisă publicului în perioada 3-31 Decembrie, între orele 9 - 18.


3 decembrie - 31 decembrie  2013 - Expoziţia vernisaj ”Din adâncul timpului”