2010

Cursul anual de inițiere perioada 5 mai - 9 iunie 2010

Asociaţia Speologică PRUSIK Timişoara te scoate la munte! Ediția a XV-a   În perioada 5 mai-9 iunie 2010 a avut loc cea de-a XV-a ediţie a cursului de iniţiere în speologie ''Descoperă Lumea Peşterilor" adresat tuturor iubitorilor de natură din Timişoara. În această perioadă, particianţii și-au însuşit informaţiile de bază despre minunata lume din subteran, atât prin noţiunile predate de lectori experimentaţi, cât şi prin excursii şi activităţi practice în diferite locaţii din Munţii Banatului şi Munţii Apuseni.

   Noţiunile teoretice au fost prezentate în cadrul unor cursuri interactive, incluzând proiecţii foto şi video, în fiecare zi de Miercuri, ora 18, începând cu 5 mai, la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul UPT. Cursurile acoperă următoarele domenii specifice speologiei: educaţie montană, carstologie, tehnică speologică alpină, topografie subterană, fotografie, arheologie, prim ajutor, salvaspeo, protecţia mediului, biospeologie, climatologie şi canioane.

   Cursul este completat de trei excursii în cadrul cărora se explorează peşteri din munţii Banatului (Herculane şi împrejurimi, Cheile Carşului) şi Munţii Apuseni (Valea Sighiştelului).


Speoarta 27-29 mai 2010

                Asociaţia Speologică PRUSIK Timişoara împreună cu Asociaţia "De Partea Ta", Asociaţia Speologică Speleoteam şi Federaţia Română de Speologie a organizat în perioada 27 - 29 mai 2010 cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului de artă fotografică subterană ''Speoarta" adresat tuturor iubitorilor de artă din Timişoara.


7 decembrie 2010 - Vernisajul expoziției ”Veacuri Împietrite”   O lume ascunsă de ochii multora dintre noi a fost dezvăluită într-o nouă expoziţie fotografică. Această lume greu accesibilă a dăinuit în timp să ne ofere frumuseţi de neegalat.

  Am pătruns în lumea adâncurilor împreună cu Asociaţia Speologică Prusik, incepând cu  data de 7 Decembrie ora 18:30 la Casa Adam Muller Guttenbrunn, în cadrul expoziţiei de artă fotografică subterana „Veacuri Împietrite”.

 Evenimentul a fost  la a XI-a ediție, ca în fiecare an, a reprezentat rodul muncii de peste an a asociaiei în domeniul fotografiei subterane. Scopul principal al expozției a fost de a aduce publicul larg mai aproape de o lume inaccesibilă și ascunsă multora dintre noi. Expoziția a putut fi vizitată în perioada 8 - 19 Decembrie 2010 între orele 9 - 18.